Vårprogram 2017

Vårens program är nu klart och arkivet kommer, vid sidan om sin kursverksamhet, bland annat att bjuda på föredrag och en utställning om datorns historia.

”Maskinen  som uppfann nutiden” är namnet på vårens utställning som kommer att produceras tillsammans med Datorföreningen Update. Utställningen handlar om datorns form och användningsområden under 80 år och vi räknar med att ha några maskiner i gång under utställningsperioden. ”Maskinen  som uppfann nutiden” visas på Folkrörelsearkivet under perioden 10-28 april.

Under april blir det föredrag med iranskt tema. Först ut är Hossein Sheiban som den 4 april föreläser om moderniteten och den islamiska tanketraditionen i Iran 1800-1979. Den 11 april talar därefter David Thurfjell om shiitisk islam och det islamistiska statsskicket i Iran.

Vårens föreläsningsserie avslutas den 23 maj då Sandra Sarin från TRIS (Tjejers Rätt i Samhället) talar om den hedersrelaterade värdegrunden och dess uttryck bland ungdomar i Sverige. Föredraget, som är ett samarrangemang mellan Folkrörelsearkivet och Stadsbiblioteket, kommer att hållas i Mallas sal på Stadsbiblioteket. Det är fri entré, men begränsat antal platser och föranmälan sker på Stadsbiblioteket.

» Fyriskällans program, våren 2017 (PDF)